Innovate MeOut Hungary
Tech in the City Meetup Pécs - Powered by Startup Grind Budapest
2021 November 25.
Fedezzük fel és tegyük mindenki számára elérhetővé az innovációt, a digitalizációt és a vállalkozás indítást, az új és merész ötletek megvalósítását.

November 25-én a Startup Grind csapata Pécsre látogat, hogy betekintést nyerjünk a helyi innovációs, vállalkozói és startup kultúrába, és a helyi sajátosságokat megismerve együttműködésre lépjünk a város tech közösségével. Várunk minden innovátort, startup huszárt, ötletelőt, hackert és techmágust.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Pécs Város vezetése elkötelezett a város és a térség gazdaságának fejlesztésében. Ennek érdekében a Pécsi Tudományegyetem erősségeire támaszkodó tudásalapú, kutatással és fejlesztéssel foglalkozó vállalkozások városba vonzása és támogatása és a pécsi startup vállalkozások támogatása kiemelt jelentőségű.  A városmarketing, a befektetésösztönzés és a turizmusfejlesztés megvalósítására 2019. novemberében létrejött Gazdaságfejlesztési Főosztály stratégiai, tervezési és operatív munkát lát el a Polgármesteri Hivatalban. 

A cél

A hatékonyság növelése, a bevételek és kiadások centralizált felügyelete, a gazdaságfejlesztés elősegítése. A Főosztályon valósul meg a one stop-shop rendszer, melynek köszönhetően a helyi cégek és befektetők ügyeinek szakmai alapú kezelése egy helyen történik, mentesítve a vállalkozásokat a hivatalokkal és hatóságokkal való egyeztetés terhe alól. Kiemelt feladata a befektetők hathatós támogatása mellett nagy volumenű beruházások és nemzetközi jelentőségű rendezvények Pécsett történő megvalósítása, a megyei és városi marketing tevékenységek összehangolása, a tervezés és végrehajtás teljes folyamata, valamint ugyanez a tevékenység a turisztikai fejlesztések terén.

Partnerek