Konzorciumépítés és pályázási támogatás a szakképzésért
Szakképzési kiválósági központok

Az SzKK (szakmai kiválósági központ) egy EU által finanszírozott, minimum 8 partner szervezetből álló konzorcium, melynek résztvevői egy közös érdekeltségű projekt megvalósításán dolgoznak 4 éven keresztül. 

A MeOut Group évente féltucatnyi szakképzési kiválósági központ konzorciumot valamint pályázati anyagot rak össze immáron negyedik éve.
0 +
Elégedett résztvevő
0 +
Partner intézmény
0 + év
tapasztalat
0 +
Sikeres pályázat
Megoldásokat kínálunk!

Megoldásokat kínálunk szakképzési intézmények számára különböző területeken – mint például konzorcium építés, projekt célok meghatározása, pályázati anyag elkészítése. Összekötünk intézményeket és gazdasági szereplőket, cégeket, akik, habár profiljaikat és képzési céljaikat tekintve jó egységet alkotnának, egymással mégis különféle okokból nem tudnak vagy nincs kapacitásuk kapcsolatba lépni.

Konzorciumépítés

Hozzásegítjük intézményét egy, minimum 8 partnert – ebből 4 különböző eu-s ország – magába foglaló konzorciumhoz való csatlakozáshoz.

Projekt célok kidolgozása

Konzorciumi profil alapján segítünk a projekt célok meghatározásában és kidolgozásában. 

Pályázati anyag előkészítése

Vállaljuk a komplett pályázati anyag (mellékletekkel együtt) előkészítését beadásra.

Miért jó ez az Ön intézményének?
Bővebben az SzKK - ról

A SzKK-k fő célja, hogy kiváló minőségű munkaerő-képzést biztosítsanak. Szorosan együttműködnek más országokban működő SzKK-kal valamint vállalatokkal annak érdekében, hogy az új technológiákat vagy fenntartható megoldásokat kínáljanak.


Az SzKK-k rendkívül fontos szerepet játszanak az EU nagyszabású terveiben, mint például a zöld átállás és a digitális technológia szélesebb körű felhasználása. Ezek a képzőközpontok lehetővé teszik a fiatalok és felnőttek számára, hogy lépést tartsanak az új fejleményekkel a munka világában, különösen akkor, ha a munkahelyek technológiai vagy környezeti változásokon mennek keresztül.


Ez nemcsak az innováció elősegítését szolgálja, hanem a helyi közösségek fejlesztését is.
A SzKK-kra vonatkozó projektterveknek bizonyos feltételeknek kell megfelelniük az Erasmus+ támogatás elnyeréséhez. Ezek közé tartozik a jogi személyiség, az uniós vagy társult harmadik országban való székhely, valamint a szakképzés vagy a munka világában való tevékenység.


A részt vevő szervezetek lehetnek szakképzési szolgáltatók, vállalatok, érdekképviseleti szervezetek, kutatóintézetek és mások. A konzorciumnak legalább nyolc résztvevőt kell magában foglalnia legalább négy uniós tagállamból vagy társult harmadik országból.

Az SzKK-k olyan rendszerszintű megközelítést alkalmaznak, amelyben a szakképzést nyújtó intézmények aktívan részt vesznek a készség-ökoszisztémák kialakításában. Ennek részeként számos tevékenységet végeznek, amelyek között szerepel a szakképzési képesítések biztosítása, az együttműködés más helyi és regionális partnerekkel, valamint az irányítás és a finanszírozás terén való tevékenység.

A szakképzési kiválósági központok létrehozása egyszerre szolgál hazai és EU-s érdeket. Fontos szerepet játszanak ugyanis az EU olyan nagyszabású terveinek megvalósításában, mint például a zöld átállás vagy a digitális technológia szélesebb körű felhasználása. 

 

Közösen hiszünk abban, hogy a szakképzési szektorban bekövetkező reformok és változások által létrehozott kihívásokat csak egységben és összefogással lehet sikeresen kezelni. 

Támogathatósági feltételek

A Szakképzési kiválósági központokra irányuló projekttervek akkor jogosultak Erasmus+ támogatásra, ha megfelelnek a következő feltételeknek

A szakképzés területén vagy a munka világában tevékenykedő, a programhoz nem társult harmadik országokból származó szervezetek/intézmények – kedvezményezettként, kapcsolódó szervezetként vagy társult partnerként – is részt vehetnek a programban, de koordinátorként nem.
Jogalanynak (állami vagy magánjogi szervezet) kell lenniük;
A szakképzés területén vagy a munka világában tevékenykedőnek kell lenniük.
Valamely támogatható országban, azaz uniós tagállamban vagy a programhoz társult harmadik országban kell székhellyel rendelkezniük;
Kik lehetnek pályázó intézmények?
Hiszünk a közös célokban

Munkánk során szorosan együtt dolgozunk intézményekkel, cégekkel, gazdasági szereplőkkel annak érdekében, hogy a szakmai kiválóság és innováció terén meghatározó lépéseket tegyünk. 


A szakképzési kiválósági központok létrehozása egyszerre szolgál hazai és EU-s érdeket. Fontos szerepet játszanak ugyanis az EU olyan nagyszabású terveinek megvalósításában, mint például a zöld átállás vagy a digitális technológia szélesebb körű felhasználása. 
Közösen hiszünk abban, hogy a szakképzési szektorban bekövetkező reformok és változások által létrehozott kihívásokat csak egységben és összefogással lehet sikeresen kezelni. 

"A szakmai oktatás és képzés most fontosabb, mint valaha. Az embereknek olyan készségeket kell biztosítani, amelyek elősegítik a színvonalas munkavégzést. Ez az egyik központi válaszunk a helyreállításra, és ami kulcsfontosságú a zöld és digitális átmenetek szempontjából. Szakmai kiválóságra való törekvéseink továbbra is az innovációra, a határokon átnyúló együttműködésre és a társadalmi igazságosságra épülnek."
Nicolas Schmit
Munka és Szociális Jogok Biztosa
Elhivatottak vagyunk

Az elhivatottság azt jelenti, hogy minden projektbe és kezdeményezésbe teljes szívvel és lelkesedéssel vetjük bele magunkat. Szakértő csapatunk minden nap azon dolgozik, hogy megoldásokat találjon és innovatív megközelítéseket alkalmazzon a szakképzési kiválóság előmozdítása érdekében.

Elérhetőségek

Telefonszám

+36708835322

 

E-mail cím

szakkepzes@meout.org

2024. MeOut Group Minden jog fenntartva.