Innovate MeOut Hungary
Ideathon 4.0, VET Balkán szakképzési fórum és Szolidaritás reggeli - Győr
2021 November 19-21
K&H Ideathon 4.0

Az Ideathon immár 4. alkalommal kerül megrendezésre nem kisebb szakmai partner közreműködésével, mint a K&H. Az Ideathon mögött álló szervezőcsapat elkötelezett abban, hogy a résztvevők ötleteit ne csak megversenyeztesse, hanem fel is készítse arra, hogy a következő szintre léphessenek. Éppen ezért az Ideathon kiemelkedik a hazai ötletversenyek közül, hiszen a résztvevők az esemény alatt képzett oktatók, és szakértő mentorok segítségével megtanulhatják a vállalkozás építés alapjait, annak buktatóit és ahhoz is receptet kaphatnak, hogy ezeket hogyan kerülhetik el.

Az Ideathon 4.0 by K&H alatt a fókusz a probléma definiálásán, annak validálásán, valamint a prototipizáláson lesz, tehát elsősorban olyan csapatokat és egyéneket várnak, akik ötletükkel a nulladik fázisban vannak. Az esemény három napja alatt közös előadásokon vehettek részt, ahol megtanulhatjátok milyen eszközöket használhattok ezeknél a lépéseknél, és ezeket hogyan alkalmazhatjátok hatékonyan és helyesen. Az előadások között aztán csapatban dolgozhattok tovább, felhasználva az újonnan tanultakat is. A harmadik nap végén szakértő zsűri előtt számolhattok be az eredményekről, és értékes díjakat is kiosztunk.

VET Balkán szakképzési fórum (Connected Through Mobility)

A szakoktatási és szakképzési ágazat fejlesztése Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban és Montenegróban.

A kísérleti projekt átfogó célja az oktatási és szakképzési rendszer megerősítése, valamint a program által érintett négy nyugat-balkáni ország – Albánia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó és Montenegró – megismertetése az Erasmus+ keretén belüli szakmai mobilitási programok lehetőségeivel.

Szolidaritás reggeli

A Szolidaritás reggeli című társadalmi kezdeményezés lényege a fiatal vállalkozói szféra és a civil szektor közötti együttműködés elősegítése, valamint társadalmi párbeszéd indítása a hatékonyabb fellépés, működés, problémamegoldás, és nem utolsó sorban a közös fejlődés érdekében.

Mi ezzel a célunk?

A MeOut célja a projekt megvalósításával, hogy segítsék a civil szervezetek és vállalkozások munkáját és gondolkodását, azzal is, hogy minél több vezetőt networkbe vonnak, ezzel elősegítjük a civil szervezetekkel való közös munkát és gondolkodást.

Azzal, hogy rendszeressé válnak a civil szervezetek és a vállalkozások közötti párbeszédek, létrejön a vezetők között egy bizalmi kör, ahol a tagok meg mernek osztani egymással fontos, nem nyilvános problémákat is.Partnerek